Choco Loves Coffee

Místo konání

Choco Loves Coffee
Jugoslávská 662/27, Praha 2 - Vinohrady
QR Code

Datum

Pro 19 2017

Čas

19:30

Cena

390.00 Kč

Zážitková degustace exkluzivních čokolád

Zážitková degustace exkluzivních čokolád je nevšední akce při které Vás naučíme jak si správně vychutnat čokoládu, ale především jak v nepřehledném množství čokolád rozpoznat tu opravdovou a poctivou.

Naučíme Vás, jak zapojit všechny smysly a pokusíme se společně proniknout do tajů Inků a Mayů. Dozvíte se vše o původu čokolády, o starodobé a novodobé historii, získáte spoustu informaci a zajímavostí, objevíte specifičností kakaového bobů a poznáte chuťové rozdíly různých odrůd, naučíme Vás jak rozpoznávat kvalitní čokoládu od pochoutky čokoládového typu a také se seznámíte s nejuznávanějšími světovými mistry čokoládového oboru.

Máme pro Vás připravena videa a obrázky z kakaových plantáží a z továrny na čokoládu, povídat si budeme i o všech finesách procesu přípravy poctivé čokolády.

Těšit se můžete na:

• největší jména čokoládového světa jako jsou Francois Pralus, Bonnat, Akesson, Menakao, Pacari, Madécasse, Michael Cluizel a další

• malou čokoládovou cestu kolem světa – ochutnávat budeme čokolády za Francie, Ekvádoru, Madagaskaru, Itálie, Belgie, Švýcarska ale i z ČR

• čokolády, které byly oceněny na prestižních mezinárodních soutěžích „Academy of Chololate“ a „Salon du Chocolat”

• čokolády z označením „Fine food“ nebo „Great taste award

• plantážní čokolády – vyrobené z kakaových bobů pocházejících jen z jediné plantáže

• čokolády připravené ze vzácných aromatických bobů Criollo

• single-origin čokolády – připravené z bobů pocházejících z konkrétní oblasti pražené

• kakaové boby, čokoládové „křížence“ tj. na hořkomléčné čokolády, 100%-ní čokolády, čokolády s chuťovým akcentem, bio a fair-trade čokolády, čokolády bez cukru, kořeněné či nestandardně ochucené, ale i na jednoduchou klasiku v kvalitní podobě.

Degustační menu se vždy připravuje tak, aby obsahovalo širokou škálu chutí tj. aby chuťový zážitek který si s sebou odnesete byl co nejpestřejší.

Čokolády které ochutnáváme pocházejí z produkce vybraných malých rodinných čokoládoven, které vyrábí čokoládu tradičním způsobem a úzce spolupracují s farmáři v zemích původu kakaových bobů – boby sami vybírají na plantážích, dohlížejí na proces fermentace a sušení, sami si boby praží, a čokoládu poctivě a dlouho konšují.  Kromě toho, hlídají si proces zpracování a pečlivě vybírají ostatní ingredience které do čokolády přidávají – právě jejích kvalita se promítne ve finální chuti, jemnosti a kvalitě samotné čokolády.

X
+